Nákupní košík je prázdný

Mineralogická výstava Mnichov 2015

« zpět na přehled novinek

20.11.2015

Tento měsíc proběhla jedna z největších mineralogických akcí ve světě, kde jsou k vidění opravdové skvosty a jedna z nejpestřejších nabídek minerálů, fosílií a jiných přírodnin na světě.

Již tradičně se představili "nejlepší" vystavovatelé v prostřední hale A5, které tvoří uzavřené seskupení a v jejich vitrínách lze nalézt jedny z nejestetičtějších vzorků. Tento rok bylo možné fotit jejich vystavené exponáty a vitríny, v průběhů minulých ročníků to securiťáci zakazovali. Úžasné vzorky turmalínů, akvamarínů, morganitů, zlata a jiných estetických vzorků jistě potěší oko každého mineralogického nadšence.

Jinak celkově je situace na této výstavě stejná jako každý rok. Dealeři a vystavovatelé z různých států představují již několik let pořád to samé, takže je velmi těžké objevit nějakou zajímavost. Návštěvníky a sběratele z " Československa" zajisté potěšila vitrína firmy Crystal Classics, kde byly k vidění špičkové staré sběry ze zaniklých československých lokalit. Záměrně píši k vidění, protože vzorky dosahovaly čtyř a více ciferných částek v eurech.

Tento rok se velmi vydařila výstava drahých kamenů " Sonderschau Edelsteine", kde byly k vidění opravdové unikáty a vzorky světové kvality. Omlouvám se však za kvalitu fotografií, protože jsem je fotil v době, kdy na tuto výstavu bylo " vypuštěno" několik tříd žáků a nemohl jsem dlouho ostřit a ani doladit citlivost na různé druhy osvětlení. 

Jmenný rejstřík
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace