Nákupní košík je prázdný

Mineralogická výstava Mnichov 2014

« zpět na přehled novinek

11.09.2014

Tak jako každý rok jsme se zúčastnili podzimní mnichovské výstavy. Instalace větších stánků je možná už od úterý a ve středu odpoledne již můžete k některým vystavovatelům nahlédnout co mají " pod pokličkou" za poklady. Pro profesionály, dealery a prodejce je výstava otevřena ve čtvrtek a v pátek a od soboty je otevřena pro veřejnost.

Letos výstava probíhala ve čtyřech halách, ve dvou halách byly umístěni vystavovatelé s minerály, surovinami, odbornou literaturou, meteority ( a jeden s klobáskami ) a v dalších dvou halách byly prodejci s výrobky, bižuterií a dalším zbožím.

Nejvíce byly k vidění marocké, čínské a indické vzorky. U marokánských vystavovatelů se objevily nové vzorky jako např. krystalované gersdorfity, epidoty, modré baryty avšak z Číny a Indie nyní žádné nové vzorky nejsou. ( tedy z Číny se objevily obří fialové coquimbity, které měl na stánku Lavinsky za astronomické ceny...)

Poslední dobou jezdí i pár vystavovatelů z Bolívie a Peru, ale s nimi je těžké se nějak domluvit. Takže vzorků, které jste zakoupili před pár lety si můžete náležitě cenit.

Co se týká speciální výstavy " SONDER SCHAU" , tak letos byly k vidění unikátní meteority. Dekorace a prezentace byla perfektní, přesto jsem slyšel od různých vystavovatelů, že předchozí témata byla lepší a pestřejší.

Těsně před odjezdem jsem byl upozorněný, že v jedné z vitrín je umístěn starý vzorek milleritu z Kladna, který se objevil u jednoho norského vystavovatele a je neprodejný. Složením a tvarem podložky bych typoval, že se jedná o vzorek který se nacházel v blízkosti našeho největšího vystaveného milleritu v Národním muzeu. Jak se ale dostal až do Norska, čert ví....

 

Jmenný rejstřík
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace