Nákupní košík je prázdný

Sainte Marie aux Mines 2022

« zpět na přehled novinek

02.07.2022

Díky celosvětovým covidovým problémům se poslední akce konala v roce 2019 a i přes snahu organizátorů pořádat "zmenšenou akci" ve venkovních prostorách v roce 2021 se nepodařilo uskutečnit.

Všichni se tak těšili na tento rok a propagace byla již od burzy v Tucsonu. Burzy se zúčastnil stejný počet vystavovatelů co se týká prodejců šmuků a vystavovatelé minerálů a fosílií obsadili zhruba stejný počet míst. Chyběli tu však čínští dealeři minerálů, které dostihly komplikace spojené s narůstajícími případy covidu v Číně ( nebo snad s jinými ?). 

Pozoroval jsem i obsazení výstavních míst po celém areálu burzy a přibylo zde plno amatérských sběratelů minerálů a fosílií především z Francie, Španělska a Portugalska. U těchto stánků bylo možno zakoupit starší vzorky, zřejmě vyprodávali sbírky popř. levné přebytky.

Co ale bylo nového? Jako úplnou novinku jsem nic nezaregistroval a nic převratného tedy nemohu opěvovat. Velmi se mi líbily vzorky krystalovaného zlata z Maroka, oranžovočervené křemeny z Brazílie, žluté a modré fluority ze Španělska.

Svoji nabídku minerálů obohatím na burzách a našich stránkách o velmi pěkné a cenově dostupné okenity ( nebyly několik let v nabídce ), oranžovočervené křemeny z Brazílie, modré baryty, kobaltokalcity, stříbra a zlata z Maroka, barvoměnné fluority z Rogerly Mine, zlata z Itálie, spinely z Tanzánie, hemimorfity z Konga, hesonity s klinochlorem z Mali a mnoho dalšího.

Po burze jsem opět zavítal do oblasti, která produkuje vynikající bílá vína a zejména ke svému oblíbenému vinaři Achillé Thirionovi.

 

 

Jmenný rejstřík
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace